Den bedste tid at besøge Canada

De fire canadiske årstider
De fire canadiske årstider.

Hvis du er ved at planlægge en tur til Canada, har du sikkert også overvejet, hvornår det bedste tidspunkt at besøge landet er. Der er flere ting at tage med i overvejelserne, såsom dine personlige forventninger til turen, og hvilke aktiviteter du vil lave der. Først og fremmest er Canada et enormt land med meget stor variation i klimaet fra den ene ende af landet til den anden. Det meste af Canada har fire udprægede årstider med hver sin charme, så der er i princippet ikke noget dårligt tidspunkt at rejse dertil. Hvis turen går til Canada for at prøve en bestemt aktivitet, som for eksempel skiløb, så har det naturligvis afgørende betydning hvilken årstid det er.

De Canadiske årstider

Herunder følger en beskrivelse af de Canadiske årstider, som de typisk er i det sydlige Canada, hvor de fleste mennesker bor, og hvor de fleste turister også færdes.

Forår

Det Canadiske forår starter for det meste en gang i marts måned og varer til omkring maj eller juni. Starten af foråret minder måske umiddelbart mere om vinter, for det tager tid før det meter tykke lag sne smelter, og i april bliver der mange steder stadig stået på ski. Men man kan mærke at solen får mere magt, og når først sneen er væk, går der ikke mange dage før bladene springer ud. Vil du se hvordan ahornsirup bliver lavet (og eventuelt smage lidt på det), så er foråret det bedste tidspunkt.

Sommer

Sommervejret varer gerne fra juni til september med juli og august som de varmeste måneder og med det mest stabile vejr. Især i bjergene og nordpå kan sommeren dog være meget kort. Juli og august er også helt klart højsæsonen for turister, og det er også der de fleste canadiere selv holder ferie og rejser landet tyndt på campingtur. I højsæsonen skal man forvente højere priser og det anbefales at reservere overnatningssteder og så videre på forhånd. Planlægger du en vandretur i vildmarken, så er juli-august det perfekte tidspunkt.

Efterår

Om efteråret, fra september til november, er de fleste turister taget hjem igen. Men, hvis man er heldig med vejret, kan det være en af de smukkeste tider at besøge Canada. Det er i september og oktober at skovene trækker i efterårsfarverne, og ahornbladene bliver røde, orange og gule. Det er et imponerende syn, og når man ser det forstår man, hvor inspirationen til det canadiske flag kommer fra. Hvis du ikke har noget imod at vejret kan være lidt køligt ind imellem, så er efteråret en fantastisk tid.

Vinter

Mange canadiere synes vinteren er lang. De første snefnug begynder da også mange gange at falde sidst i oktober eller november, og fra december kan man regne med jorden er dækket af sne, og det er typisk først hen i april man ser græsset igen. Snemængderne måles i meter, og mange steder når temperaturen sjældent over frysepunktet i de koldeste måneder. Derfor er det heller ikke overraskende, at der bliver dyrket diverse vintersportsgrene i stor stil. Ishockey er nok uden tvivl Canadas nationalsport, men skiløb, snesko, snescootere, isklatring og isfiskeri er også alle sammen populære aktiviteter. Drømmer du om at stå på ski i den berømte canadiske puddersne anbefales det at tage dertil mellem januar og marts.

Som du kan se er der ikke noget dårligt tidspunkt at rejse til Canada, men langt de fleste turister kommer i højsommeren i juli og august. Det er her dagene er længst, og vejret er varmest, og alle seværdigheder er generelt åbne.