Spændende canadiske storbyer

Toronto
Toronto.

Canada er især kendt for sin storslåede natur, men der er også mange spændende byer. Herunder følger en liste over nogle af de meste interessante storbyer i Canada:

Toronto

Toronto er med sine 6 millioner indbyggere Canadas største by og finansielle centrum og bliver jævnligt betegnet som Canadas svar på New York. Toronto er en hurtigt voksende multietnisk storby, hvor stort set alle verdens kulturer er repræsenteret. Byen ligger ved bredden af Lake Ontario, og set fra vandsiden er midtbyen præget af de mange højhuse og det iøjnefaldende CN Tower. Oppe fra tårnet kan turister nyde udsigten over byen og gå på et glasgulv 340 m over jorden – en nervepirrende oplevelse! På den anden side af søen ligger de berømte Niagara Falls, som er blandt verdens største og mest kendte vandfald.

Montreal

Montreal ligger i provinsen Quebec og er den største overvejende fransktalende by i Canada. Montreal var tidligere Canadas største by men er nu røget ned på andenpladsen. I byen findes en god blanding af europæisk og nordamerikansk kultur, og Montreal bliver ofte betegnet som Canadas kulturelle hovedstad. Med de mange teatre, restauranter, caféer og sommerens adskillige festivaler er der altid noget at lave. I midtbyen står den gamle bydel ved havnefronten som kontrast til de moderne skyskrabere i baggrunden, og midt i det hele ligger bjerget Mont Royal med udsigt over byen.

Vancouver

Vancouver er nok den by, som har den smukkeste beliggenhed, ved vandet og med bjergene som baggrund. Byen har et udpræget kystklima med forholdsvist mildt vejr året rundt, i modsætning til resten af Canada. Kystklimaet fører også til store mængder regn især i vinterhalvåret, men i de omkringliggende bjerge falder nedbøren som sne i metervis, og Vancouver var i 2010 vært for vinter-OL. Stanley Park og Chinatown er nogle af de mest populære seværdigheder i byen.